У Придністров'я закінчуються гроші на виплату пенсій

Укрінформ
Президент невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євгеній Шевчук підписав указ про тимчасове скорочення на 50% надбавок до пенсій у зв'язку з тим, що ці надбавки не забезпечені реальними фінансовими джерелами.

Про це повідомила прес-служба Євгенія Шевчука, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У цілях врегулювання виниклих суперечностей між урядом і Верховною Радою Придністровської Молдавської республіки, а також щоб уникнути ситуації, коли в законі прописані витрати, не забезпечені доходами, Єдиному державному фонду соціального страхування з 1 січня 2015 року проводити виплату щомісячної додаткової допомоги до пенсії у розмірі 50 рублів (4,5 євро замість визначених  раніше 9 євро. – Ред.)», - наголошується в указі лідера Придністров'я.

Читайте також: Росія звинувачує Україну і Молдову в економічній блокаді Придністров'я

Разом з тим Шевчук доручив державним органам знайти додаткові засоби в розмірі близько 6 мільйонів євро для відновлення пенсійних надбавок в повному обсязі.

Раніше (з січня 2008 року) для здійснення виплат надбавок до пенсій невизнане Придністров'я отримувало фінансову допомогу від Росії (близько 300 мільйонів російських рублів).

У Придністров'ї проживає більше ніж 145 тисяч пенсіонерів. Мінімальний розмір їх пенсій (без надбавок) - близько 40 євро, а максимальний - близько 100.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-