Пентагон готує велику партію обладнання для українських військових

Пентагон готує велику партію обладнання для українських військових

Укрінформ
Пентагон впродовж наступних двох місяців відправить в Україну велику партію військового обладнання та засобів захисту, найбільш затребуваних для проведення АТО.

Про це повідомив у середу під час виступу на слуханнях в Сенаті США помічник міністра оборони країни Дерек Чоллет, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом наступних двох місяців ми закупимо та відправимо (в Україну - ред.) 150 приладів нічного бачення, 150 тепловізорів, 1 тис. кевларових шоломів, п'ять роботів-саперів та ще 96 радіостанцій", - зазначив представник Пентагону.

Він констатував, що загалом з початку кризи США виділили Україні $33 млн на нелетальну допомогу. Це включає вже надіслані понад 1,9 тис. аптечок, 80 радіостанцій, 1 тис. матраців, 5 тис. одиниць обмундирування, 2 тис. бронежилетів.

Крім того Чоллет зауважив, що Сполучені Штати в межах військової співпраці з Україною надають їй підтримку ще по двох напрямах. Йдеться, передусім, про проведення навчань та підвищення бойової підготовки, а також реформування українським керівництвом оборонних інституцій.

"Україна для нас має значення. Це європейська країна, що межує з державами-членами НАТО", - зауважив Чоллет. У цьому зв'язку він згадав про співпрацю з Києвом у сфері безпеки, партнерські відносини з Україною по коаліції в Афганістані, Іраку, Косово та Боснії, а також у боротьбі з піратством біля Африканського Рогу.

"Ми хочемо, щоб Україна й надалі перебувала на цій траєкторії, і для цього надаємо їй допомогу", - зауважив представник Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-