Молдова ратифікувала асоціацію з Європою

Молдова ратифікувала асоціацію з Європою

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від правлячої Коаліції за проєвропейське правління, а також представники опозиційної Ліберальної партії проголосували в середу за ратифікацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Опозиційні комуністи залишили зал засідань, а соціалісти Ігорь Додона (4 депутати) проголосували проти ратифікації документа.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Шановні громадяни Республіки Молдова! Ми щиро вітаємо вас з асоціацією Молдови з Євросоюзом! Та допоможе нам Бог», - заявив після оголошення результатів голосування спікер парламенту Молдови Ігор Корман.

Читайте також: Придністровський конфлікт зникне напередодні вступу Молдови в ЄС - прем'єр-міністр

У спеціальному засіданні парламенту взяли участь президент Ніколає Тімофті, глава уряду Юріє Лянке, глава делегації ЄС в Молдові Піркка Тапіола, зарубіжні дипломати, а також екс-президенти країни Мірча Снегур і Петру Лучінські.

Учасники багатотисячного мітингу перед будівлею законодавчого органу обсвистали супротивників асоціації, зустрівши повідомлення про ратифікацію угоди тривалими оплесками і вигуками «Молдова за Європу!».

Читайте також: Молдова проситиметься в Євросоюз через рік

Услід за ратифікацією угоди в парламенті документ має підписати президент Тімофті, після чого він буде опублікований у спеціальному випуску Офіційного монітору Молдови (офіційне видання, в якому публікуються закони і нормативні акти).

Нагадаємо, 27 червня у Брюсселі пройшла церемонія підписання угод про асоціацію Молдови, України і Грузії з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-