США підтримали план Порошенка щодо тимчасового припинення вогню

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують план Президента України Петра Порошенка щодо тимчасового припинення вогню та надання можливості озброєним сепаратистам залишити регіони АТО з метою подальшої стабілізації обстановки на сході України.

Про це зазначила в середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо заяву президента Порошенка щодо припинення вогню в Україні як першого кроку плану мирного врегулювання, яку він зробив після телефонної розмови з президентом Путіним напередодні", - зазначила представник Держдепу.

Читайте також: Порошенко має намір припинити вогонь. В односторонньому порядку

За її словами, в Вашингтоні позитивно оцінили пропозицію українського президента оголосити амністію тим, хто не вчинив тяжких злочинів та погодиться скласти зброю. Крім того, Держдеп привітав той факт, що російським найманцям буде надана можливість повернутися в Росію.

"Це є одностороннім кроком з боку українського уряду, і ми, безумовно, вітаємо ці зусилля, проте їм потрібен партнер", - зазначила Псакі.

Відповідаючи на уточнюючі запитання, представник Держдепу підкреслила, що цей план був розроблений українською стороною самостійно. Водночас вона зауважила, що Сполучені Штати і європейські партнери протягом кількох останніх місяців проводили консультації з Києвом щодо можливих кроків, спрямованих на деескалацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-