Росія припинила переговори з Україною за проектом Керченського мосту

Укрінформ
Мінтранс Росії нині не веде переговорів із Україною щодо реалізації інфраструктурних проектів, зокрема, за проектом будівництва мосту через Керченську протоку.

Про це заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов у кулуарах Красноярського економічного форуму, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Із зрозумілих причин конкретні переговори наразі не ведуться. Хоча ми донедавна активно працювали із колишнім складом уряду України з питання будівництва Керченського моста і рухалися суворо у графіку доручення президента. Сподіваємося, ситуація стабілізується і ми продовжимо усі ці проекти", - сказав Соколов.

Нагадаємо, проект будівництва переходу через Керченську протоку обговорюється ще з радянських часів. Ідея будівництва отримала нове життя в квітні 2010 року на зустрічі президентів України й Росії в Харкові. Вартість проекту, за різними оцінками, становить від 232 млн до 900 млн доларів.

У кінці січня 2014 р. уряд України затвердив угоду з Росією про спільні дії щодо будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Документ передбачав проведення геологічних досліджень і розробку техніко-економічного обгрунтування проекту.

Наразі Крим із Краснодарським краєм Росії сполучає Керченська поромна переправа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-