Грібаускайте: Україна має сама думати над планом

Грібаускайте: Україна має сама думати над планом "Б", якщо не підпише Асоціацію з ЄС

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що Україна повинна сама подумати, як будувати свої відносини з Європейським Союзом, якщо Угода про асоціацію не буде підписана на саміті Східного партнерства в листопаді.

Таку думку литовський лідер висловила у вівторок у Вільнюсі під час зустрічі з журналістами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Щодо України. План "Б"... Я вважаю, що ми не повинні про це думати. Це українці мають думати над цим планом, якщо вони не вирішать. Ось така відповідь", - сказала президент Литви, відповідаючи на запитання, чи має ЄС інші варіанти в розвитку відносин з Україною, якщо до Вільнюського саміту не буде вирішено питання Ю.Тимошенко і Угода про асоціацію не буде підписана.

Водночас литовський президент наголосила, що ніхто з офіційних осіб Євросоюзу жодного разу не сказав, як українська сторона має вирішити питання Тимошенко. "І це буде вирішено в останній момент перед самітом. І це вирішить не Європейський Союз, а ваш (український. - Ред.) президент", - заявила вона.

Грібаускайте наголосила, що для неї особисто і Литовської держави загалом Україна, український народ є надзвичайно важливими, незалежно від того, хто нині перебуває при владі у Києві. "Відтак ми підтримуємо Україну й українців", - підкреслила глава Литовської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-