Найбільшою проблемою церкви в Польщі є педофільські скандали - опитування

Укрінформ
Найбільшою проблемою Римо-католицької церкви (РКЦ) у Польщі є скандали, пов'язані з педофілією.

Такими є результати опитування, проведеного Центром досліджень громадської думки (СBOS) у серпні поточного року, інформує РАР.

"Понад 43% респондентів вважають, що найбільшою проблемою, яку не може розв'язати церква в Польщі, є випадки педофілії серед священнослужителів", – йдеться у повідомленні. При цьому організатори опитування підкреслюють, що проводили його перед гучним скандалом, пов'язаним зі звинуваченням у педофілії у Домінікані двох польських священнослужителів, зокрема папського нунція у цій країні - архієпископа Юзефа Весоловського.

Іншими серйозними проблемами католицької церкви в Польщі опитувані назвали випадки гомосексуалізму (28%) та недотримання священиками целібату (18%). Істотною проблемою РКЦ в Польщі поляки вважають також надмірний вплив священнослужителів та церковних інституцій на політичне життя країни (28%). Багато поляків (26%) спостерігають останнім часом процеси віддалення суспільства від церкви, що є суттєвим викликом для церкви.

За оцінками CBOS, попри поодинокі випадки педофілії у католицькій церкві, громадська думка в Польщі сприймає їх як особливо огидні, оскільки вони стосуються осіб, основною місією яких є піклування про виховання молодого покоління. Відсутність реакції вищих кіл церкви на цю проблему лише збільшує її вагу, підкреслюють експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-