У Німеччині розсекретили інформацію про випробування ліків на громадянах НДР

У Німеччині розсекретили інформацію про випробування ліків на громадянах НДР

Укрінформ
Західнонімецькі фармконцерни свого часу за посередництва східнонімецьких клінік систематично проводили випробування нових медикаментів на громадянах Німецької Демократичної Республіки (НДР).

Про це пише німецький тижневик Der Spiegel з посиланням на розсекречені документи міністерств охорони здоров'я та держбезпеки НДР, а також східнонімецького інституту фармакології, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.

«Західні фармконцерни замовили загалом у понад 50 клініках НДР близько 600 медичних експериментів», - йдеться у статті. За даними видання, тести були проведені над 50 тис. громадян НДР, часто без їхнього відома. Деякі випробування навіть призводили до летальних випадків.

Так, за інформацією часопису, в берлінській клініці "Шаріте" за часів НДР на щонайменше 30 недоношених немовлятах випробовували як допінг медикамент еритропоетин. А фармконцерн Bayer тестував на алкоголіках, що перебували у стані "білої гарячки", німодипін як препарат для поліпшення мозкового кровообігу. Крім того, згідно із розсекреченими актами, у Східному Берліні внаслідок тестування препарату трентал померло дві людини. Ще два летальні випадки були зафіксовані у Саксонії-Ангальт після вживання пацієнтами нових ліків для зниження кров'яного тиску під назвою спірапріл.

За проведення медичних експериментів фармконцерни з ФРН пропонували адміністраціям східнонімецьких клінік до 800 тис. західнонімецьких марок, зазначається у матеріалі Der Spiegel.

Німецька Демократична Республіка (Східна Німеччина) - соціалістична німецька держава, утворена 7 жовтня 1949 року на території, підконтрольній СРСР. Проіснувала до об'єднання Німеччини 3 жовтня 1990 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-