У Флориді зупинять атомні станції через ураган «Ірма»

Дві атомні станції, розташовані на території американського штату Флорида, можуть бути зупинені, якщо ураган «Ірма» збереже свою траєкторію руху.

Про це Reuters повідомили у компанії Florida Power & Light, яка здійснює управління обома АЕС.

«Зважаючи на чинну траєкторію, ми очікуємо складні погодні умови на Флориді, починаючи із суботи. Це значить, що нам, вірогідно, доведеться відключити станції до того, як прийде негода», - сказав речник компанії Пітер Робінс.

Читайте також: Канадців евакуюють із Карибів через ураган "Ірма"

При цьому він наголосив, що обидві АЕС були спроектовані таким чином, аби витримувати серйозні природні катаклізми, у тому числі урагани й паводки.

Сумарна потужність чотирьох блоків атомних станціях, якими керує Florida Power & Light, становить 3.6 мегаватт, що достатньо для постачання енергії до майже 2 млн помешкань.

Читайте також: Через ураган "Ірма" в США евакуюють південне узбережжя Флориди

Як повідомлялося, урагану «Ірма», який вже вразив Карибський басейн і насувається на південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Швидкість збільшилася до 280 кілометрів на годину. Фахівці застерігають, що ураган може спричинити зсуви, паводки та океанські хвилі висотою до семи метрів.

Учора надзвичайний стан через цей ураган оголошено у Флориді та Пуерто-Рико. З островів південного узбережжя штату Флорида розпочалася евакуація людей.

Нагадаємо: «Ірма» - другий за останні тижні ураган, який насувається на південь США. Ураган «Харві», який досяг узбережжя Техасу 25 серпня та спричинив масштабні повені, призвів до загибелі щонайменше 60 осіб. Завдані ним матеріальні збитки оцінюються у 150-180 мільярдів доларів.