Американський розробник софту Splunk відмовився від продажів у Росії

Американський розробник програмного забезпечення Splunk прийняв рішення про припинення продажу своїх продуктів і послуг російським компаніям.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Splunk.

"Splunk постійно веде роботу з оцінки своїх інвестицій і зосередження ресурсів по всьому світу. У рамках цієї роботи ми вирішили, що Splunk більше не продаватиме свій софт і сервіси російським компаніям. Наші рішення приймаються для того, щоб забезпечити максимальне повернення інвестицій і забезпечити успіх нашим клієнтам", - заявили в прес-службі компанії.

Першою про припинення роботи Splunk з партнерами з Росії повідомила IT-компанія VolgaBlob. За її даними, партнерський доступ на портал Splunk зник 15 лютого. Пізніше у відповідь на запит VolgaBlob отримала повідомлення про те, що Splunk вирішила негайно припинити всі операції в Росії - прямі або через партнерів, хоча й обіцяє продовжити виконувати зобов'язання з клієнтської підтримки до закінчення строків контрактів.

Читайте також: Пентагон відмовиться від китайського та російського програмного забезпечення

Серед клієнтів Splunk у Росії - такі компанії, як "Росдержстрах", "Мегафон", Mars. За даними одного з великих IT-дистриб'юторів, всього в Росії у Splunk близько 200 корпоративних клієнтів. Раніше серед них називалися також Сбербанк, "Яндекс", Альфа-банк.

Splunk - великий розробник системи аналізу машинних даних і операційної діяльності для B2B сектору. Компанія заснована в 2003 році, штаб-квартира знаходиться у Сан-Франциско, офіси представлені в 12 країнах світу, має мільярдну (у доларах) виручку. Акції Splunk котируються на NASDAQ.