У Польщі водію автобуса за смертельну ДТП з українцями світить п'ять років

Окружний суд в Перемишлі у п’ятницю розпочав розгляд справи водія українського автобуса Миколи Л., який у серпні минулого року спричинив ДТП, де загинули троє громадян України.

Прокуратура пропонує покарати винуватця ДТП ув’язненням на 5,5 року, інформує Polsatnews.pl.

Як зазначається, у суді 42-річний українець визнав свою провину і попросив пробачення у постраждалих та їхніх сімей. Він добровільно погодився на покарання, запропоноване польською прокуратурою: 5,5 року ув’язнення та 15 років заборони на керування будь-якими транспортними засобами на території Польщі.

Як стало відомо згодом, представник однієї із постраждалих не погодився на це, зазначивши, що його клієнтка просить 10 років ув’язнення для водія, мотивуючи це втратою у ДТП своєї близької людини. Відтак, чергове засідання суду у цій справі призначено на 23 квітня.

Читайте також: У Туреччині перекинувся автобус із дітьми, 29 постраждалих

Як повідомлялося, у Польщі ввечері 17 серпня поблизу села Лещава-Долішня неподалік Перемишля в ДТП потрапив автобус з львівськими туристами, серед яких були діти. Загинули троє людей, 38 було госпіталізовано. Причиною аварії стало перевищення швидкості водієм автобусу на небезпечному відрізку дороги.

Фото: www.polsatnews.pl