МЗС — угорському політику: “освітній закон” пройшов експертизу Венеціанської комісії

В Україні ні уряд, ні суспільство не мають антиугорських настроїв і залишаються готовими до діалогу з Угорщиною.

Таку заяву оприлюднила прес-служба МЗС у відповідь на різкий коментар глави адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергея Гуйяша.

“Ухвалений відповідно до внутрішнього законодавства та наших міжнародних зобов'язань Закон України "Про освіту" пройшов експертизу Венеціанської Комісії. Рекомендації перебувають у стадії виконання. Вважаємо неприпустимими подальші вимоги щодо зміни ухваленого законодавства, маніпулювання такими епітетами як "напівфашистський закон", як і фактами щодо його змісту”, - підкреслили в МЗС.

Разом з тим прес-служба зовнішньополітичного відомства заявляє, що Україна веде діалог з партнерами через обраних народами цих країн представників, і очікує такої ж поваги до вибору українського народу.

Читайте також: В уряді заявляють, що Угорщина гальмує "мовні" рекомендації Венеційської комісії

Як повідомлялося, глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш назвав "напівфашистським" український закон про освіту і заявив, що Угорщина продовжує наполягати на внесенні змін у нього, мотивуючи це порушенням прав нацменшин нинішньою українською владою, з якою Угорщина "не змогла спілкуватися".