Вихідні в Україні будуть дощові й туманні, вдень до +17°

В Україні 17-19 квітня очікуються дощі, вдень переважно хмарно, температура повітря + 11...+16°, вночі +4...+6°, інтенсивна вологість повітря.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у високогір'ї Карпат традиційно погода прохолодніша, вночі до -2°С, вдень до +7°. Зберігається сніголавинна небезпека.

У південному регіоні України 17 квітня переважно ясна погода, 18-19 квітня буде хмарно з проясненнями, в понеділок можуть пройти короткочасні дощі. Температура повітря у вихідні та на початку тижня від + 5...+8° вночі до +15...+17° вдень. Температура води у морі в Одесі до +7°, море спокійне, штиль.

На заході країни, за прогнозом Sinoptik.ua, в суботу, 17 квітня, вночі +2 ...+4°, вдень +6...+10°, хмарно, місцями дощі. 18-19 квітня незначно потеплішає, до +12° вдень, сонце буде показуватися частіше. Але у вихідні і весь наступний тиждень пройдуть дощі, і температура не підніметься вище +11-12°. На вихідні очікуються тумани.

У Львові в суботу буде холодно, + 1 ... + 5°, невеликий дощ. У неділю, 18 квітня, потеплішає до +11° вдень, буде більше сонця, і цей день пройде без опадів. Уже з понеділка знову підуть дощі, але температура не впаде нижче +12° вдень.

На сході України у вихідні та на початку тижня буде мінлива хмарність, вночі до +7°, вдень до +16°. Дощ прогнозується 17-18 квітня в Харківській області. З вівторка, 20 квітня, дощі пройдуть всюди по сходу України.

Читайте також: На Закарпатті створили рожеву мапу сакур

У північній і центральній Україні у вихідні буде переважно хмарно з проясненнями, місцями дощі, які йтимуть весь наступний тиждень. Температура повітря від +5...8° вночі до +12...15° вдень.

У Києві у вихідні очікується вдень до +13°, хмарно з проясненнями. Дощ може бути в суботу, в неділю - без опадів, а з 19 квітня дощі зарядять на весь тиждень. Ранкова температура повітря 17-19 квітня до +8 ...+9°, але через підвищену вологість буде відчуватися як +5...+6°. Температура води в Дніпрі до +8°.