Розвиток фермерського руху України: напрямки та перспективи

14 лютого 11:00 - Прес-конференція, присвячена 30-річчю фермерського руху України 

Організатор: Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Учасники: Віктор Гончаренко - перший віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України; Іван Томич - голова Союзу українського селянства; Леонід Кириченко - член Ради Союзу Сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Коротко. Учасники прес-конференції проаналізують  розвиток фермерства України за 30 років, а також виголосять ключові  напрямки масового розвитку сімейних фермерських господарств.

Також буде презентована  Рада старійшин при АФЗУ для координації роботи по підготовці святкування ювілею.

Підсумкові матеріали:

В Україні працює 34 тисячі фермерських господарств — Томич

В Україні працює 34 тисячі фермерських господарств, які забезпечують 100 тисяч робочих місць для жителів сільської місцевості.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів голова Союзу українського селянства Іван Томич.

“Сьогодні українське фермерство представлено в українському селі - 34 тис. фермерських господарств. Це 100 тис. робочих місць, які сьогодні є надзвичайно важливими з точки зору можливості заробітку в сільській місцевості. Якщо враховувати сезонність, то в сезон у фермерських господарствах в літній період працює в межах 200-230 тис. наших співвітчизників”, - сказав Томич.

Він поінформував, що орієнтовно 14-15 лютого 2020 року українське фермерство буде відзначати свій 30-літній ювілей, до якого починає готуватися вже сьогодні.

Як розповів перший віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (Асоціації) Віктор Гончаренко, у середу, 13 лютого, відбулося засідання ради асоціації під час якої було проаналізовано і підбито підсумки, а також означено майбутні напрямки роботи асоціації.

Головні проблеми, про які йшлося під час засідання ради і які турбують фермерів найбільше, - це впровадження ринку землі, корупція в сфері земельних відносин та рейдерські захоплення.

За словами Гончаренка, рада асоціації турбується, що в разі введення ринку землі в Україні можуть постраждати дрібні землевласники. Тому фермери наполягають, що ринок землі можна вводити лише за умови наявності відповідного законодавства.

Гончаренко також повідомив, що під час наради було створено Раду старійшин Асоціації фермерів та землевласників України і головою Ради старійшин обрано Івана Томича.

Член Ради Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Леонід Кириченко висловив упевненість, що фермерський рух в Україні має великі перспективи в разі об’єднання фермерів у кооперативи. “Майбутнє українського фермерства у кооперації”, - заявив він.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк