Корнієнко вважає малоймовірним розпуск Ради

Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко вважає малоймовірним розпуск Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів восени.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

“Не думаю, що висока ймовірність. Це може відбутися за умов, коли в Президента виникне підстава для розпуску Верховної Ради — вона чітко виписана в Конституції. Це або несформування коаліції, тобто зараз це технічно може бути, якщо з фракції “Слуга народу” вийде 23 людини. По-друге, це непризначення уряду протягом двох місяців при існуючій коаліції. По-третє, це якщо Верховна Рада не збирається (на пленарні засіданн, — ред.) більше як упродовж двох місяців. Усі три умови поки що малоймовірні”, — пояснив Корнієнко.

За його словами, дострокові вибори означатимуть, що “про роботу Верховної Ради можна буде забути на чотири місяці”.

Він наголосив, що Верховна Рада за нинішніх умов має працювати стабільно.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді призначити місцеві вибори на 25 жовтня

“Я думаю, що Верховна Рада має працювати. У нас дуже багато на осінь завдань, насправді. Якщо зараз зробити перезавантаження, то ці завдання в нас знову будуть відкладатися. І так у нас уже великі “борги” по обіцянках: те, що ми обіцяли зробити, ми мали зробити протягом весни, але історія із земельною реформою (ухвалення закону про ринок землі, — ред.) нас дуже вибила з графіка, потім — з банківським законом, потім — із COVIDом. Тобто, ми весну не дуже ефективно провели з точки зору кількості проголосованих законів,” — сказав Корнієнко.