У Польщі чекають на приїзд Зеленського

У Польщі очікують, що новообраний Президент України Володимир Зеленський не зволікатиме з візитом до Польщі.

Про це в ефірі TVP.INFO заявив у вівторок заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк, інформує Wnp.pl.

“Шинковський вел Сеньк висловив сподівання, що Зеленський, по можливості, швидко скористається запрошенням президента Анджея Дуди і приїде з візитом до Польщі, щоб поговорити про відносини між нашими країнами. Вони складні, але важливі для Польщі і майбутнього Європи”,- цитує видання слова заступника глави МЗС Польщі.

Він підкреслив, що є “поміркованим оптимістом” у питанні відносин України з Польщею.

Шинковський вел Сеньк зазначив, що він не поділяє побоювань щодо загрози для подальшого прозахідного курсу України з обранням нового Президента України.

“Я не поділяю цих сумнівів. Я сприймаю з надією новий вибір українського народу”,- констатував заступник глави польської дипломатії.

Польський дипломат зазначив, що перемога Зеленського є свідченням бажання українців до подальших змін, зокрема у боротьбі з корупцією та подоланні економічних проблем.

Читайте також: У Зеленського заявляють, що не запускали опитування про розпуск Ради

“Президент Порошенко розпочав реформи. Сподіваюся, що вони будуть продовжені новим президентом”,- констатував Шинковський вел Сеньк.

Як інформувало агентство, президент Польщі Дуда одним з перших серед західних лідерів привітав Зеленського з перемогою на виборах Президента України і запросив його відвідати Польщу.