ЄC спростував інформацію про антикорупційне розслідування проти Порошенка

Оновлено

Європейське бюро з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF) не відкривало ніяких розслідувань щодо президента України.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі Представництва ЄС в Україні.

"OLAF підтверджує, що немає ніяких розслідувань, пов'язаних з президентом України. У разі виникнення будь-якої інформації, яка може становити інтерес для розслідування, OLAF оцінить її в контексті наших звичайних процедур", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кремль спробує зірвати вибори шляхом силового сценарію - Порошенко

У суботу кандидатка в президенти і лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що OLAF і британській Офіс із розслідувань шахрайств відкрили справи проти чинного президента Петра Порошенка, пов'язані з корупцією.

Водночас Тимошенко не підтвердила свої слова жодними доказами.

У зв'язку з цим передвиборчий штаб Петра Порошенка закликає ЗМІ в останній тиждень перед виборами особливо ретельно перевіряти інформацію на предмет фейковості і недостовірності.

"Заява Тимошенко містить ознаки політичного шахрайства, і Юлія Володимирівна мала б вибачитися за свідоме тиражування неправди", - йдеться у заяві штабу.

Водночас у заяві висловлюється "глибоке співчуття журналістам "1+1" у зв'язку із великими репутаційними втратами через те, що власник перетворив канал на антиекологічну фабрику із виробництва фейків, бруду і брехні проти тих, кого він вважає своїм політичним опонентом".  Соратники діючого Президента вважають, що заява Тимошенко і  брехня на каналі  "1+1" збіглися у часі невипадково: "Така синхронізація зусиль ще раз доводить, що Володимир Зеленський - далеко не єдиний кандидат, фігурою якого Ігорь Коломойський "ходить" на цих виборах. Так само він поставив і на Юлію Тимошенко".