У суді оскаржили призначення тимчасового керівника апарату ВАС

В Окружному адміністративному суді Києва оскаржується наказ Державної судової адміністрації України про призначення Олексія Жукова тимчасово виконуючим обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду України.

Про це інформує прес-служба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Державної судової адміністрації України щодо призначення Олексія Жукова тимчасово виконуючим обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у своїх позовних вимогах позивач ГО «Український суспільно-правовий рух: ДЕМОКРАТІЯ ЧЕРЕЗ ПРАВО» просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Державної судової адміністрації України «Про тимчасово виконуючого обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду України», оскільки, на думку позивача, дане призначення відбулося з порушенням вимог законодавства, а саме без проведення конкурсу на дану посаду».

Судом вирішується питання про відкриття провадження.

Як повідомлялося, ДСАУ наказом від 19 лютого 2019 року призначила Олексія Жукова тимчасово виконуючим обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює дії щодо реєстрації новоутвореного суду як юридичної особи, забезпечення необхідних дій для належного початку його роботи та представництва такого суду як органу державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.

Читайте також: ВРП розглядає подання Президентові щодо 39 суддів Антикорупційного суду

Окрім того, тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює вказані повноваження керівника суду як юридичної особи до моменту призначення, обрання чи переведення на посаду судді такого суду щонайменше одного судді та продовжує здійснювати виконання обов’язків керівника апарату суду до призначення відповідного керівника апарату суду згідно з процедурами, визначеними законодавством.