Суд вивчив швейцарські матеріали у справі Мартиненка

Суд у справі колишнього депутата Миколи Мартиненка закінчив досліджувати докази, надані на флешці прокуратурою Швейцарії.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"У Києві відбулось судове засідання у справі колишнього народного депутата та інших осіб, підозрюваних у незаконному заволодінні коштів ДП "НАЕК Енергоатом". Cудом закінчено дослідження доказів, отриманих в результаті виконання запиту про міжнародну правову допомогу компетентними органами Швейцарської Конфедерації, що містяться на флеш-носії, зокрема досліджено документи щодо надходження коштів, отриманих за контрактом між НАК «ДП «НАЕК Енергоатом» та ШКОДА ДжіЕс на рахунок панамського офшору БРАДКРЕСТ, а також документи щодо використання вищевказаних коштів в інтересах родичів та близьких осіб екс-народного депутата", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як повідомили у САП, 21 січня суд розпочав дослідження доказів, здобутих під час проведення обшуку у колишнього співвласника «Діамантбанку».

На наступному судовому засіданні, що відбудеться о 15:00 24 січня, заплановано продовжити дослідження доказів сторони обвинувачення.

Читайте також: Справа Мартиненка: суд почав вивчати швейцарські матеріали

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.