За січень-вересень у бюджет зібрали понад 700 мільярдів податків

Державна податкова служба виконала план з надходження податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і державних цільових фондів за січень-вересень 2019 року у розмірі 706,1 млрд грн.

Про це повідомляє ДПСУ у Facebook.

"За результатами січня-вересня цього року Державна податкова служба виконала план по надходженню податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і державних цільових фондів. Загалом ДПС забезпечила надходження в розмірі 706,1 млрд грн (без урахування сплати частини чистого прибутку НАК «Нафтогаз України» та ПриватБанком у червні-липні). Це на 14,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Голова ДПС Сергій Верланов зазначив, що податкові надходження збільшилися адекватно зростанню економіки. "Це означає, що не створюється тиску на платників податків», - прокоментував цю статистику Верланов.

Читайте також: Загальний фонд держбюджету недоотримав 7,2% запланованих надходжень - Пацкан

«У нас є цілком реальні ресурси, для того, щоб забезпечувати виконання індикативних показників без тиску на бізнес», - зазначив голова ДПСУ.

В ІV кварталі ДПС має забезпечити надходження в розмірі 123,2 млрд грн, що на 17,6% більше, ніж в жовтні-грудні 2018 року. «Завдання на четвертий квартал я бачу виконуваним, важким, напруженим, але виконуваним. Маємо показати, що таке справжня аналітична робота і що таке робота з ризиковими платниками», - резюмував Верланов.