У Миколаєві спустили на воду 110-метровий танкер-хімовоз EMMA

Фото

На Миколаївській верфі спущено на воду корпус танкера-хімовоза EMMA для голландської компанії VEKA.

Про це повідомили в прес-службі компанії Smart Maritime Group.

"На Миколаївській верфі Смарт Мерітайм Груп здійснений спуск на воду насиченого корпусу танкера-хімовоза EMMA (замовлення №10002) для голландської компанії VEKA. За традицією пляшку шампанського об борт розбила почесна мати судна - працівниця корпусного цеху Тетяна Алексєєнко. Вона працює на підприємстві вже 29 років, але в такій якості була себе вперше", - йдеться у повідомленні.

Танкер-хімовоз EMMA був закладений на поточно-позиційній лінії Миколаївської верфі в липні минулого року під назвою NEBRASKA. Згодом, за бажанням замовника, назва була змінена. Він побудований за голландським проектом CAVALLI і призначений для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів. Дедвейт танкера – 5 тисяч тонн, довжина - 110 м, ширина - 13,5 м, висота борту - 6,6 м.

Читайте також: Миколаївський завод почав виготовляти конструкції для судна типу CHELSEA

Миколаївські фахівці вдосконалили технологію будівництва судна. Зокрема, збірку носових і кормових блоків виробляли кілем догори, що дозволило прискорити будівництво і знизити витрати за рахунок спрощення технологічного процесу. Всього при будівництві судна було використано більше 1200 тонн високоякісної суднобудівної сталі виробництва Маріупольського металургійного комбінату.

Миколаївські суднобудівники спустили на воду корпус танкера-хімовоза / Фото: smart-maritime.com

Аналогічний насичений корпус танкера-хімовоза побудований і на Херсонській верфі СМГ. Днями обидва корпуси будуть передані замовникам. Загальна вартість контракту на будівництво двох суден склала понад 145 млн грн.