Уряд розширив напрями підтримки тваринництва

Урядом прийнято постанову від 30 січня 2019 року № 110 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107». 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Удосконалено та деталізовано механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році: збільшено розмір дотації за утримання корів з 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік); надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначили у профільному міністерстві, механізм держпідтримки доповнено новим напрямом, а саме: часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

У Мінагрополітики зауважили, що пропозиція фінансування за цим напрямом обумовлена тим, що в Україні сьогодні існує брак потужностей із зберігання зерна. Загальний вал зерна, включаючи олійні культури, який підлягає зберіганню становить більше 90 млн тонн, а сертифіковані зернові склади мають загальну потужність одночасного зберігання 42 млн тонн зерна. Сільськогосподарські товаровиробники всіх форм власності мають додатково потужності одночасного зберігання зерна на 20 млн. тонн.

Читайте також: Україна вперше візьме участь у найбільшій харчовій виставці Азії

У зв’язку з цим існує необхідність у збільшенні потужностей із одночасного зберігання та переробки зерна безпосередньо у сільськогосподарських товаровиробників, що забезпечить створення у 2019 році додатково потужностей із одночасного зберігання зерна на 2 млн тонн та на 5% збільшить існуючі потужності.

"Метою постанови є забезпечення спрямування державної підтримки у 2019 році для розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва, аквакультури (рибництва), а також залучення інвестицій у створення потужностей із зберігання та переробки с/г продукції, зокрема, зерна", - акцентували в Мінагрополітики.