Порошенко доручив керівництву ЗСУ відреагувати на блокування РФ Азовського моря

Президент  України Петро Порошенко доручив міністру оборони, начальнику  Генерального штабу і командування ВМС України вжити достатніх заходів, щоб зупинити російські провокації щодо блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі.

Про це Глава держави заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо миритися із незаконним захопленням українських та іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі Маріуполя, для того, щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі. І на сьогоднішній день мною були віддані відповідні накази і міністру оборони, і начальнику Генерального штабу, і командування ВМС України, щоб ми вжили достатніх заходів, щоб зупинити це порушення закону і зупинити російські провокації при проходженні української Керченської протоки", - сказав він.

Президент зазначив, що Росія використовує для цих атак "захоплений і незаконно анексований Крим з незаконно розташованим там Чорноморським флотом в захопленому Севастополі"

"Ми не будемо з цим миритися. Якщо ми, українці, не захистимо нашу землю, то її ніхто не захистить", - заявив Порошенко.

Водночас, він нагадав, що занепокоєння ситуацією в Азовському морі було також включено в декларацію Саміту НАТО – "і це означає, що не Україна одна засвідчує про ці провокаційні дії".

Читайте також: Росія затримала в Азовському морі вже 148 суден "для огляду"

Як повідомлялося, кількість затримок та арешту Російською Федерацією суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку, на сьогоднішній день вже становить 148 одиниць.