Світовий конґрес українців привітав Президента України Володимира Зеленського

Фото

У Світовому конґресі українців (СКУ) привітали нового Президента України зі вступом на найвищу державну посаду.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Світовий конґрес українців (СКУ) вітає нового Президента України Володимира Зеленського, на церемонії інавгурації якого у Верховній Раді України в Києві він мав приємність бути репрезентованим», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що президент СКУ Павло Ґрод та віце-президент СКУ і голова Українського конґресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей були офіційними представниками української діаспори на цій церемонії та пов'язаних з нею заходах.

“Від імені 20-мільйонної української діаспори я привітав Президента Володимира Зеленського та запевнив його у відданості Світового конґресу українців і його мережі у понад 60 країнах світу питанню захисту територіальної цілісності України і її громадян у боротьбі з військовою агресією Росії”, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Зазначається, що СКУ став єдиною міжнародною громадською організацією, представники якої взяли участь в урочистому засіданні Верховної Ради України 20 травня 2019 р. з нагоди складання присяги на вірність народу України її новообраним Президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: У діаспорі розповіли, чого очікують від Президента Зеленського

Нагадується, що у своїй інавгураційній промові Володимир Зеленський відзначив, що сьогодні нараховується 65 мільйонів тих, кого народила українська земля, та наголосив, що Україні потрібні знання, досвід і ментальні цінності діаспори.

Він закликав українців повертатися в Україну, пообіцявши дати українське громадянство тим, які готові будувати нову, сильну і успішну Україну.

Фото: сторінка Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців у Facebook