В австрійському Лінці пройшов вечір української культури

Українська діаспора в австрійському місті Лінц днями провела вечір української культури під назвою "Мальовнича Україна". Українська діаспора в австрійському місті Лінц днями провела вечір української культури під назвою "Мальовнича Україна".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Є в Лінці чудове українське подружжя Інна та Денис Савченки. Люди талановиті і небайдужі. І організація ТУКА (Товариство української культури в Австрії). І українська греко-католицька церква, яка їх надихає. Завдяки їм в українському Лінці регулярно щось відбувається. Минулої суботи - презентація "Мальовнича Україна", - йдеться у повідомленні.

Посол зазначив, що усі ці культурні заходи організовуються українцями Лінца без всякої державної підтримки (за винятком моральної) та пообіцяв у подальшому допомогу з боку диппредставництва.

Зокрема, під час вечора з доповіддю на тему "Україна очима австрійців" виступив професор Віденського університету та Українського вільного університету в Мюнхені Міхаель Мозер, а український художник Денис Савченко провів лекцію та майстер-клас на тему української природи як джерела натхнення народного живопису. В рамках музичної програми пролунали українські співи, гра на бандурі.

Фото: сторінка Alexander Scherba у Facebook