Українці в Австралії розпочинають марафон до Всесвітнього дня вишиванки

Відео

Посольство України в Австралії разом з провідними українськими організаціями Зеленого континенту розпочинають марафон до Всесвітнього дня вишиванки, який уся українська та світова спільнота відзначатиме 16 травня 2019 року.

Про це йдеться на сторінці дипустанови у Facebook.

«Цього року ми також запрошуємо Вас долучитися до наших проектів і одягнути у вишиванку відомих австралійців вашого штату та регіону, записати на мобільний телефон коротке відео (горизонтальне, не більше 1 хв), і скинути нам halyna.yusypiuk@mfa.gov.ua посилання на це відео», - повідомляється  у дописі.

Текст у кадрі може бути будь-який. Роботи приймаються упродовж квітня.

Зазначається, що ідея акції - показати, що вишиванку ідентифікують у світі як частину української культури, її одягають іноземці в знак солідарності і підтримки України, привернути увагу світової спільноти до української культури, підсилити позитивний імідж нашої держави у світі та історичну, культурно-ментальну окремість українського народу.  

Повідомляється, що усі надіслані відео Посольство публікуватиме на своєму ресурсі та покаже під час урочистих заходів. Найцікавіший сюжет отримає винагороду і буде продемонстрований у рамках Фестивалю української вишиванки в Австралії.

Розпочинаючи акцію, Посольство поділилося відео від знімальної групи телеканалу "Україна" з першими враженнями про про українську вишиванку від австралійської актриси, головної героїні фільму «Повернення в Едем» Ребекки Гіллінг.

Вдягнувши ексклюзивну українську вишивану сукню, актриса відзначила, що вона дуже красива, а вишивка чудова: «Я не бачила нічого подібного. Це фантастично». Ребекка Гіллінг зазначила, що має чудового "боса - українця Пола Кліменко" і з радістю відвідає Україну у майбутньому. 

У Посольстві нагадали про підтримку дипустановою акції "Народжені у вишиванках", коли  народженим за кордоном маленьким українцям разом із їх першим документом дарують сорочки. Також згадали чудове дефіле українських вишиванок у Національній галереї Австралії та незабутню промову у вишиванці спікера парламенту Південної Австралії Майкла Аткінса.
Фото, відео: сторінка Посольства України в Австралії / Embassy of Ukraine in Australia у Facebook