Українці з усієї Бельгії писали писанки на Франкополі

Фото

Майстер-клас з розпису великодніх яєць "Писанки: медитація та природа" відбувся вихідними на Франкополі у Бельгії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Надія Сеничак, організатор заходу і голова відділу Об’єднання українок Бельгії в Антверпені.

«Душа наповнена щастям. Було так приємно, дружньо, світло. Дякую, що приїхали з різних куточків Бельгії! Oostende, Oudenaarde, Diest, Antwerpen, Brussel, Genk, Roosendaal NL», - написала вона.

До мистецтва розпису яєць долучилися українці з Брюсселя, Антверпена, Генка та інших міст Бельгії.

«Вам всім дякую за розмови, за жарти, за усмішки, за ваші золоті писанки, зроблені з любовю», - написала Надія Сеничак.

Учасники майстер-класу вподобали захід, про що вони написали у коментарях. «Вам дуже вдячна, багато вражень, а розписування писанок зачарувало», «Наші вихідні і писанки були прекрасні, за це дякуємо тобі, Надю», «Введення в писанкарство, настрій, мистецьке задоволення, природа і релакс... Дякую, Надю, за цей духовний оазис», «Дякую за чудову організацію, цікавий екскурс і практичний майстер клас, неймовірний релакс і наповнення душі прекрасним талановитій мисткині пані #NadiaSenyczak», «Скажіть, будь ласка, коли буде наступна така зустріч ?» - писали новоспечені писанкарі.

Як відомо, Франкополе (Francorchamps) - це культурно-відпочинковий центр, який знаходиться в бельгійських горах Арденнах. Його названо на честь українського поета та прозаїка, суспільно-політичного діяча Івана Франка. Про цього світоча українського духу нагадує й пам’ятник, встановлений в 1976 році. У 2016 році оселя відзначила свій 50-ти літній ювілей.

Фото: сторінка Nadia Senyczak у Facebook, сторінка події Писанки-медитація та природа у Facebook, Iryna Chorney