Кримський політв'язень Ферат Сайфуллаєв надіслав листа українцям Угорщини

Фото

Українці в Угорщині отримали листа від кримськотатарського політв'язня у РФ Ферата Сайфуллаєва із вдячністю за підтримку.

Про це повідомляється на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook.

«Надійшов перший лист-відповідь від українського політв'язня Ферата Сайфуллаєва, який перебуває у російській в'язниці», - йдеться у повідомленні.

У листі, фото якого розміщено на сторінці, йдеться англійською та російською : «Дуже дякую за ваш лист. Дякую за увагу та підтримку, Емілі. Бажаю всього найкращого. З повагою, Ферат».

Нагадується, що 5 січня в 2019 року в Центрі української культури в Угорщині за організації Державного самоврядування українців Угорщини та Посольства України в Угорщині відбулася акція "жовто-блакитний кораблик" на підтримку військовополонених українських моряків та політв'язнів у РФ. Аби  морально підтримати полонених українців, вихованці Української недільної школи намалювали і відправили їм малюнки про те, якою вони хочуть бачити Україну і як вони прагнуть до миру на рідній землі. 

Як повідомлялося, у січні 2015 року з справі про організацію «Хізб ут-Тахрір» в Криму були арештовані Руслан Зейтуллаев, Нурі Примов, Рустем Ваит. Пізніше — Ферат Сайфуллаєв, в лютому 2016 року — Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сірук.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 року засудив трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір": Сайфуллаєва, Ваїтова та Прімова до п'яти років виправної колонії загального режиму.

Сайфуллаєв утримується у колонії м. Омутнінська Кіровської області РФ. Він отримав 5 років позбавлення волі. Має вийти на свободу 2 квітня 202 року.

Сайфуллаєв – кримський правозахисник, економіст за професією, одружений, батько трьох дітей. До свого арешту проживав у Севастополі.

Фото: сторінка ukrajinci.hu у Facebook, hromadske.ua