В Австралії помолилися за Героїв Небесної Сотні

Фото

У храмах Української православної церкви (УПЦ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) австралійської столиці 17 лютого відбулися поминальні літургії за Героями Небесної Сотні.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Австралії у Facebook.

«Представники Посольства України в Австралії та українська громада Канберри разом помолилися за Героїв Небесної Сотні. Поминальні літургії відбулися у храмах Української православної та греко-католицької церков Канберри», - йдеться у повідомленні.

Панахиди відслужили настоятелі УПЦ о.Михайло Соломко та УГКЦ о.Володимир Калинецький. 

Зазначається, що Посол України Микола Кулініч виголосив промову, в якій закликав пам’ятати подвиг Майдану і нагадав, що Революція Гідності ще триває.

Українців Канберри також було ознайомлено з проектом «Характери гідності», підготовленим Музеєм Революції Гідності та режисером Дариною Кульчицькою, із спогадами рідних героїв Небесної Сотні.

Як повідомлялося, Посольство Україні в Австралії днями запросило місцевих українців на  поминальні богослужіння за Героями Небесної Сотні. Урочисті панахиди за участю представників посольства були анонсновані 17 лютого об 11.00 в УГКЦ Св.Володимира (82 Archibald St, Lyneham ACT 2602) та о 12.00 в УПЦ св. Миколая (6 McKay Gardens, Turner ACT 2612).

Як відомо, День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Фото: сторінка Посольства України в Австралії у Facebook