Вшанування пам’яті воїнів УНР та молебень за Україну відбулися у Любліні

У Любліні 22 січня відбулися урочистості до 100-річчя Дня Соборності України та проголошення Незалежності України.

Українці, серед іншого, вшанували пам’ять воїнів УНР, взяли участь у молебні за Україну тощо, повідомляє прес-служба Генерального консульства України в Любліні.

«22 січня 2019 року у День Соборності України та відзначення 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки працівники Генерального консульства України в Любліні спільно з українською громадою вшанували пам'ять воїнів УНР, похованих на центральному кладовищі м.Любліна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Українським Товариством на чолі з Г.Купріяновичем та Генконсульством проведено урочисте зібрання коло пам'ятника, участь в якому взяли також представники польської влади, військові багатонаціональної бригади «Укрполітбриг» на чолі з полковником Д.Братішком тощо. З  промовою про історію свята та його важливість виступив Г.Купріянович, з теплими словами привітання зі святом єдності України виступив Генеральний консул України в Любліні В.Павлюк, віце-маршалек З.Войчеховський, представник мера міста К.Становскі.

Відповідно до програми заходу, відбулася Панахида за душі борців за волю України та молебень за Україну, проведена священником православної Люблінської єпархії Д,Швецьом.

До пам`ятника борцям за волю України від імені Генконсульства України в Любліні, воєводських та місцевих органів влади, української громади були покладені вінки та квіти.

Також в урочистостях, крім вищеназваних осіб, взяли участь усі працівники Генерального консульства України в Любліні представники поліції м.Любліна, прикордонної служби РП, духовенства, українські учні та студенти.

Зазначається, що захід пройшов у дружній і піднесеній атмосфері, слугував зближенню та зміцненню добрих стосунків між українцями та поляками.

Фото: прес-служба Генерального консульства України в Любліні