Відкриття Української психотерапевтичної ліги

Відкриття Української психотерапевтичної ліги

Укрінформ
21 травня, 11:00 - пресконференція на тему: «Відкриття української психотерапевтичної ліги (УПЛ)».

Організатор: Українська психотерапевтична ліга (УПЛ).

Учасники: Олег Блінов - президент УПЛ, доктор психологічних наук, професор, голова комітету з акредитації та сертифікації; Христина Кудрявцева - віцепрезидентка УПЛ, голова комітету з розвитку та модернізації психологічної освіти; Олена Сечейко - голова комітету з етики професійної діяльності, кандидатка психологічних наук, доцентка.

Модераторка: Ганна Лифар - виконавча директорка УПЛ.

Питання до обговорення: 

  • Відкриття Української психотерапевтичної ліги. Плани, задачі, шляхи реалізації.
  • Якість та доступність психотерапевтичних послуг в Україні. Проблеми й шляхи подолання.
  • Ментальне благополуччя українців: шляхи покращення.
  • Психологія під час війни в Україні.
  • Шкільний психолог. Як знайти контакт та порозуміння.
  • Проблема психологічного насилля: особливості та перспективи.
  • Використання штучного інтелекту в психології.

Довідково. Мета асоціації – популяризація професійної розвивальної психотерапії в Україні. Щоб якнайбільша кількість людей мали можливість працювати з професійними терапевтами, щоб українці сприймали психотерапію не лише як спосіб позбутися небажаних симптомів, а як джерело нової енергії та сенсів. Як процес, що сприяє максимальному розкриттю талантів і потенціалу кожної людини та допомагає творчо й ефективно проявлятися у житті та призведе до розвитку країни в цілому.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pr.epscorporate@gmail.com.

Акредитація триватиме до 20 травня, 20:00. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, контактний телефон та e-mail.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українська психотерапевтична ліга має вибудувати місток між пацієнтами і психологами - засновники

Новостворена Українська психотерапевтична ліга має на меті популяризацію професійної розвивальної психотерапії в країні.

Про це йшлося на пресконференції в Укрінформі.

За словами віцепрезидента УПЛ, голови комітету з розвитку та модернізації психологічної освіти Христини Кудрявцевої, ідея створення такої ліги виникла з огляду на потребу у професійному об’єднанні, яке вибудовуватиме місток між пацієнтами та психологами. Вона навела дані опитування, проведеного наприкінці минулого року, згідно з якими 49% українців вважають, що "до психологів ходять психи".

"Це питання комунікації. Щоб люди зрозуміли якусь ідею, щоб побачили можливу користь для себе, вони мають про це якимось чином дізнатись... Вже зараз ми знімаємо серію фільмів про відомих людей, які проходили психотерапію, розповідь із перших вуст, як це було", - сказала віцепрезидент УПЛ.

За її словами, люди не розуміють, що відбувається в кабінеті психолога, і це породжує страх. "Завдання серії цих фільмів - показати, як воно є... Показати, що може психологія, що не може, на що можна сподіватися, а на що не варто", сказала віцепрезидент.

Кудрявцева зазначила, що у контексті створення УПЛ йдеться про створення та розвиток майданчиків для масової комунікації, донесення та популяризації ідеї розвивальної психотерапії, сприянню розвитку зручних та функціональних сервісів підбору й роботи з професійними психотерапевтами.

Крім того, метою створення УПЛ є сприяння модернізації системи підготовки психотерапевтів, зокрема за допомогою EdTech та ШІ, підвищення рівня маркетингових знань і навичок у сучасних психотерапевтів, розвиток PsyTech в Україні. Зокрема, йдеться про створення і вдосконалення психотерапевтичних інструментів на базі штучного інтелекту.

Президент УПЛ, голова комітету з акредитації та сертифікації, доктор психологічних наук, професор, клінічний та антикризовий психолог Олег Блінов підкреслив, що Українська психотерапевтична ліга буде створювати умови підвищення інформованості психологів, їх фахового рівня, розвитку людяності у фахівців, опікуватися поширенням психологічних знань серед населення.

Голова комітету з етики професійної діяльності, кандидатка психологічних наук та доцент Олена Сечейко зауважила, що професіоналізм психолога та психотерапевта полягає не лише у наявності знань і певних навичок, а й в особистісних рисах фахівця.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові в трьох торговельних центрах відкрили пункти первинної психологічної допомоги, готують відкриття ще у чотирьох.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-