ЄС створює групи швидкого реагування на гібридні загрози

ЄС створює групи швидкого реагування на гібридні загрози

Укрінформ
Європейський Союз створює спеціальні оперативні групи швидкого реагування, головним завданням яких буде упередження шкідливих гібридних дій та координація зусиль з усунення їх можливих наслідків.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в інформації, що оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні погодила керівні рамки для практичного утворення Груп швидкого реагування ЄС на гібридні загрози. Це відкриє можливість застосовувати такі групи за запитом, для підготовки та протидії гібридним загрозам та кампаніям» - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такі Групи швидкого реагування ЄС розглядаються як ключовий інструмент підтримки країн-членів ЄС та країн-партнерів у протидії гібридним загрозам. Як передбачено у Стратегічному компасі ЄС, ці групи надаватимуть кваліфіковану та цілеспрямовану короткострокову допомогу для країн-членів, в інтересах місій та операцій ЄС в рамках Спільної політики з безпеки й оборони, а також країнам-партнерам Євросоюзу в упередженні та боротьбі проти гібридних загроз.

«З огляду на загострення ситуації з безпеки, збільшення (кампаній) дезінформації, кібернетичних атак, атак проти критичної інфраструктури, в умовах використання міграції (в якості зброї), втручання у процеси виборів з боку недружніх акторів, Групи швидкого реагування ЄС на гібридні загрози будуть частиною нової спроможності ЄС у протидії новим та майбутнім загрозам», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чехії попередили про російські дезінформаційні кампанії, які загрожують виборам у ЄС

Як вже повідомляв Укрінформ, у 2022 році Європейський Союз прийняв Стратегічний компас, - доктринальний документ, який визначає головні напрямки політики ЄС у сферах безпеки й оборони. Цей документ передбачає створення нової структури в рамках ЄС для швидкого реагування на різноманітні гібридні загрози, для їх ідентифікації, для боротьби з ними та для ліквідації можливих наслідків.

Такий новий інструмент, як Групи швидкого реагування ЄС на гібридні загрози, буде поєднувати досвід фахівців з як з цивільної, так і з військової безпеки, що дозволить цим групам швидко адаптуватися до нових викликів у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-