Не варто рівняти урядовців Ізраїлю та терористів ХАМАСу - Трюдо

Не варто рівняти урядовців Ізраїлю та терористів ХАМАСу - Трюдо

Укрінформ
Не варто ставити в один ряд демократично обране керівництво Ізраїлю та лідерів жорстокого терористичного угруповання ХАМАС.

Як повідомляє Укрінформ, про це на пресконференції заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи запит прокурора Міжнародного кримінального суду щодо арешту керівників Ізраїлю та ватажків ХАМАСу.

“Я від самого початку наголошував на важливості дотримання усіма міжнародного права. Що викликає занепокоєння, так це відчуття рівності між демократично обраними очільниками Ізраїлю та кровожерливими терористам, які очолюють ХАМАС. Не думаю, що це корисне рівняння”, - сказав Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прокурор Міжнародного кримінального суду вимагав ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угруповання ХАМАС.

Читайте також: МЗС Німеччини закликає не рівняти ізраїльських урядовців з ватажками ХАМАСу

В Ізраїлі розкритикували це рішення, назвавши його «обурливим».

Президент США Джо Байден також назвав обурливим запит прокурора Міжнародного кримінального суду на арешт керівників Ізраїлю та наголосив, що США підтримуватимуть цю країну в умовах безпекових загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-