США не підтримали рішення Іспанії, Норвегії й Ірландії щодо визнання Палестинської держави

США не підтримали рішення Іспанії, Норвегії й Ірландії щодо визнання Палестинської держави

Укрінформ
Адміністрація Байдена виступила проти рішення Іспанії, Норвегії та Ірландії визнати Палестинську державу, наголосивши, що підтримує створення двох держав, однак шляхом дипломатичних переговорів за участі, в тому числі, Ізраїлю.

Про це повідомляє CNN із посиланням на заяву представника Ради національної безпеки Білого дому, передає Укрінформ.

«Президент є рішучим прихильником рішення щодо створення двох держав, і ця позиція зберігалася протягом усієї його кар’єри. Він вважає, що Палестинську державу слід визнавати шляхом прямих переговорів між сторонами, а не шляхом одностороннього визнання», - наголосив представник адміністрації.

При цьому, телеканал наводить позицію Білого дому, висловлену одним із чиновників під час телефонного брифінгу в вівторок. Він, зокрема, сказав, що процес обговорень «досі триває», щоби визначити зрештою, як має виглядати постконфліктне існування двох держав після завершення бойових дій. Представник адміністрації також зазначив, що Сполучені Штати обговорюють ці ідеї з іншими арабськими столицями та Ізраїлем.

Читайте також: Ізраїль відкликає своїх послів з Ірландії та Норвегії через визнання Палестини

Як повідомлялося, Норвегія та Ірландія 22 травня оголосили про визнання Палестини незалежною державою. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час виступу в парламенті заявив, що 28 травня кабінет міністрів Іспанії схвалить визнання Палестинської держави. Раніше цього місяця, 10 травня Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, що надає Палестині право на членство в Організації Об’єднаних Націй і закликає Раду Безпеки ухвалити відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-