В американському штаті Айова внаслідок торнадо загинули люди

В американському штаті Айова внаслідок торнадо загинули люди

Відео
Укрінформ
Потужний торнадо обрушився на невелике містечко у штаті Айова у вівторок, забравши життя кількох людей та травмувавши щонайменше десятьох інших.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

Внаслідок вирування стихії у місті Грінфілд були пошкоджені будинки, повалені кілька великих вітряків, розбиті транспортні засоби та пошкоджена АЗС.

«Цей торнадо спустошив значну частину міста. Можемо підтвердити, що через нього загинуло кілька людей», – сказав речник патрульної служби штату Айова Алекс Дінкла під час конференції.

Він не назвав точну кількість загиблих, але зазначив, що дані можуть бути надані не раніше середи. За словами Дінкла, щонайменше десять людей у Грінфілді зазнали поранень унаслідок торнадо.

Водночас Ліза Браун, судово-медичний експерт округу Адейр, центром якого є Грінфілд, сказала, що щонайменше одна людина була внесена у список смертельних випадків, пов’язаних зі штормом.

Читайте також: У США зафіксували 16 торнадо в шести штатах, загинула людина

Губернатор Айови Кім Рейнольдс оголосив надзвичайну ситуацію у 15 округах, що дозволило оперативно задіяти ресурси штату для ліквідації наслідків шторму.

Як повідомлялося, 16 травня сильні грози вдруге за місяць обрушилися на південний схід Техасу, вбивши щонайменше чотирьох людей, пошкодивши багатоповерхівки, поваливши дерева і знеструмивши понад 850 000 будинків і підприємств у районі Х'юстона.

Фото: Des Moines National Weather Service

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-