Молдова засудила намір миротворців РФ у Придністров'ї провести «маневри з бронетехнікою»

Молдова засудила намір миротворців РФ у Придністров'ї провести «маневри з бронетехнікою»

Укрінформ
Офіційний Кишинів засудив намір миротворців РФ у Придністров'ї провести маневри для перевірки пересування можливостей бронетехніки, яка розміщена на миротворчих постах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Молдавська делегація (в Об'єднаній контрольній комісії - ред.) засуджує подібні «ініціативи», які недоречні в контексті регіональної ситуації в галузі безпеки та неправомірні, оскільки їх не схвалили на засіданні ОКК. Демонстративне та неодноразове здійснення подібних неузгоджених дій - це ще одне свідчення грубого порушення принципів миротворчої місії на Дністрі. Делегація Молдови попереджає про можливі небажані наслідки подібних провокаційних дій і закликає всіх учасників Спільних сил щодо підтримки миру утриматися від їхнього здійснення, щоб уникнути дестабілізації ситуації в зоні безпеки», - повідомив Кишинів.

Читайте також: Відносини з Росією перебувають на найнижчому рівні за всю історію Молдови - глава МЗС

Раніше російські миротворці у Придністров'ї повідомили, що з 17 травня до 17 червня проведуть «маневри для перевірки пересування можливостей бронетехніки, розміщеної на миротворчих постах».

Об’єднана контрольна комісія - спільна військова командна структура з Молдови, Придністров’я та Росії, яка діє в демілітаризованій зоні на кордоні між Молдовою та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-