За два дні у Польщі нарахували понад 600 спроб нелегалів перетнути кордон із території Білорусі

За два дні у Польщі нарахували понад 600 спроб нелегалів перетнути кордон із території Білорусі

Відео
Укрінформ
За останні два дні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути понад пів тисячі іноземців з території Білорусі.

Частина з них проявляла агресію до польських військових і прикордонників. Про це в мережі Х повідомляє Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

«15-16 травня на кордоні з Білоруссю зафіксовано 604 спроби нелегально потрапити до Польщі. За пособництво затримано шестеро осіб. Прикордонники надали допомогу трьом іноземцям. У бік польських патрульних кидали гілки та каміння», - йдеться в повідомленні Прикордонної служби Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, Варшава зміцнюватиме фортифікаційні загородження на польсько-білоруському кордоні в умовах прогресуючої гібридної агресії Білорусі проти Польщі.

Читайте також: У Польщі оголосили в розшук суддю, який утік до Білорусі

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Фото: MON / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-