Туреччина та Грузія домовилися про співпрацю в енергетиці

Туреччина та Грузія домовилися про співпрацю в енергетиці

Укрінформ
Грузія та Туреччина підписали меморандум про енергетичне співробітництво та домовилися про нарощування об'єму двосторонньої торгівлі.

Документ було підписано в ході візиту голови грузинського уряду в Туреччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зустріч була продуктивною, ми висловили нашу підтримку процесу інтеграції Грузії в євроатлантичні інститути. Як Туреччина, ми хочемо, щоб розвиток подій приніс користь народу Грузії. Минулого року ми досягли 3 мільярдів доларів двостороннього товарообігу. Ми зосередилися на 5 мільярдах доларів як новій меті”, - сказав після зустрічі з Іраклієм Кобахідзе президент Туреччини Редежп Тайїп Ердоган.

За підсумками зустрічей між міністерством енергетики та природних ресурсів Туреччини та міністерством економіки та сталого розвитку Грузії було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі енергетики.

Документ у присутності президента Туреччини та прем'єр-міністра Грузії підписали очільники цих двох міністерств.

Читайте також: Росія переправляє через Туреччину в ЄС величезні обсяги нафти - Politico

Також Туреччина висловила готовність підтримати великі інфраструктурні проекти Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина та Грузія домовилися про спільну реалізацію проєктів в енергетичній сфері, зокрема, щодо забезпечення роботи систем передачі електроенергії між країнами в паралельному режимі, постачання енергоресурсів Центральної Азії та Південного Кавказу на європейський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-