В Єревані на антиурядових протестах поліція затримала ще понад 60 людей

В Єревані на антиурядових протестах поліція затримала ще понад 60 людей

Укрінформ
У вірменській столиці у вівторок 63 учасники акції протесту, які вимагають відставки чинного прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна, були затримані за непокору поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NEWS.am з посиланням на заяву прессекретаря МВС Вірменії Нарека Саркісяна.

Саркісян зазначив, що затримані протестувальники були доставлені до різних поліцейських відділків згідно із статтею 182 Кодексу про адміністративні правопорушення, а саме за невиконання законної вимоги службовця поліції.

У відділках затриманих відвідують адвокати та опозиційні депутати, зазначили у відомстві.

Зранку 14 травня у Єревані проходять масштабні акції непокори, мітингарі перекривають вулиці, правоохоронці здійснюють затримання учасників протестів, застосовуючи при цьому грубу силу.

Як пише DW, більшість протестувальників були затримані на вулиці Абовяна у центральному районі Єревану, коли вони прямували у напрямку площі Республіки.

За повідомленнями місцевих медіа, мітингувальники перекрили вулицю Абовяна сміттєвими баками і лавками.

Читайте також: На антиурядових протестах у Єревані затримали понад 150 людей

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня тисячі людей зібралися в центрі Єревана на мітинг з вимогою відставки Пашиняна. Приводом стала делімітація кордону із Азербайджаном.

Раніше МЗС Вірменії заявляло, що Єреван і Баку попередньо домовилися про делімітацію на окремій ділянці кордону, зокрема про територіальну приналежність чотирьох сіл між Тавушською областю та північно-західним Газахським районом Азербайджану. З початку 1990-х років ці села контролювалися Вірменією, а тепер - за результатами війни 2020 року між країнами - перейдуть Азербайджану.

Фото: Panorama am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-