В Афінах мітингувальники вимагають підвищення зарплат і припинення війни в Газі

В Афінах мітингувальники вимагають підвищення зарплат і припинення війни в Газі

Фото
Укрінформ
У столиці Греції Афінах сотні робітників пройшли в середу маршем, вимагаючи підвищення заробітної плати, а також протестуючи проти війни в секторі Гази.

Про це повідомляє Еkathimerini, передає Укрінформ.

Як зазначається, найбільші грецькі профспілки в приватному і державному секторах оголосили в країні у День праці 24-годинний страйк, спрямований також проти рішення уряду перенести відзначення цього дня на 7 травня.

До нього долучилися працівники транспортної галузі. У столиці порушено рух автобусів, трамваїв, електричок і метро. Автобуси працюють з 9 ранку до 9 вечора, судна залишалися у доках до 12-ї ранку.

В Афінах протестувальники вимагають підвищення заробітної плати, яке компенсує низку скорочень, запроваджених попередніми грецькими урядами в межах заходів жорсткої економії в обмін на міжнародну допомогу, яка допомогла Греції втриматися під час боргової кризи 2008-2018 років.

Уряд Кіріакоса Міцотакіса представив план виплати премій за результатами роботи в розмірі до 15% від річної зарплати з 2025 року. Однак державні службовці заявили, що це не компенсує загальне падіння їхніх зарплат на 40% протягом десятирічної кризи, тоді як витрати на їжу та житло зростають.

Читайте також: У ЄС засудили насильство проти мітингувальників у Грузії

Зазначається, що багато демонстрантів, які зібралися біля будівлі грецького парламенту, тримали палестинські прапори і запускали в небо повітряні кульки.

Як повідомляв Укрінформ, поліція у Стамбулі затримала учасників мітингу з нагоди Дня праці та солідарності, які намагалися пройти маршем до площі Таксім попри заборону на проведення там будь-яких масових заходів.

Фото: Intime News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-