Лідери 18 країн вимагають від ХАМАСу негайно звільнити всіх заручників

Лідери 18 країн вимагають від ХАМАСу негайно звільнити всіх заручників

Заява
Укрінформ
Лідери країн, громадян яких захопили бойовики ХАМАС під час жовтневої атаки на Ізраїль, у спільній заяві вимагають негайно звільнити всіх заручників.

Текст документа оприлюднений на сайті Білого дому, передає Укрінформ. 

«Ми закликаємо до негайного звільнення всіх заручників, яких ХАМАС утримує в Газі понад 200 днів. Серед них і наші громадяни. Доля заручників і цивільного населення в Газі, які захищені міжнародним правом, викликає міжнародне занепокоєння», - наголошується в документі.

Як підкреслюється, угода про звільнення цих людей «приведе до негайного й тривалого припинення вогню в Газі». Це також сприятиме надходженню додаткової необхідної гуманітарної допомоги до всіх населених пунктів регіону та припиненню бойових дій. Жителі Гази зможуть повернутися додому.

Читайте також: Європарламент вимагає звільнити захоплений хуситами екіпаж Galaxy Leader, де є українці

«Ми рішуче підтримуємо посередницькі зусилля, щоби повернути наших людей додому. Ми знову закликаємо ХАМАС звільнити заручників та покласти край цій кризі, щоби разом ми могли зосередити зусилля на встановленні миру й стабільності в регіоні», - йдеться в документі.

До спільної заяви долучилися лідери Сполучених Штатів, Аргентини, Австрії, Болгарії, Бразилії, Данії, Іспанії, Канади, Колумбії, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Сербії, Сполученого Королівства, Таїланду, Угорщини, Франції.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Близько 1200 людей в Ізраїлі були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені, сотня з них досі перебуває у полоні.

Фото: eppgroup.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-