Іран скорочує присутність у Сирії після ймовірних ударів Ізраїлю - ЗМІ

Іран скорочує присутність у Сирії після ймовірних ударів Ізраїлю - ЗМІ

Укрінформ
Іран скоротив свою військову присутність у Сирії після низки ударів, в яких країна звинуватила Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yahoo News із посиланням на AFP.

Іран надавав військову підтримку сирійським урядовим силам протягом більш ніж десяти років громадянської війни, однак низка ударів по його командирах впродовж останніх місяців призвела до зміни його присутності в країні, зазначають близьке до підтримуваного Іраном угруповання «Хезболла» та Сирійська обсерваторія з прав людини.

Іран вивів свої війська із південної Сирії, включно із провінцією Кунейтра і Дараа, які межують з анексованими Ізраїлем Голанськими висотами, однак він все ще зберігає присутність в інших частинах країни, повідомило джерело.

Сирійська обсерваторія з прав людини, яка базується у Великій Британії, заявила, що іранські війська були виведені із Дамаска та півдня Сирії. Підтримувані Іраном ліванські бойовики зайняли їх місце, сказав керівник обсерваторії Рамі Абдель Рахман.

Читайте також: По військовій базі США в Сирії випустили п’ять ракет із території Іраку

В Ірані неодноразово стверджували, що не мають бойових військ у Сирії, і що там перебувають лише офіцери для надання військових консультацій та навчання. Однак в обсерваторії розповіли, що у Сирії присутні близько 3000 іранських військовослужбовців, які підтримують десятки тисяч підготовлених в Ірані бойовиків з таких країн як Ліван, Ірак та Афганістан.

Абдель Рахман зауважив, що багато іранських радників покинули Сирію протягом останніх шести місяців, хоча деякі з них залишилися у провінції Алеппо на півночі та у провінції Дейр-Ез-Зор на сході.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня Ізраїль вдарив по місту Алеппо в Сирії, в результаті авіаудару загинуло щонайменше 33 цивільних і військових. Ймовірною ціллю атаки були ракетні склади ліванського угруповання "Хезболла".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-