У Литві розпочинаються ще одні масштабні військові навчання

У Литві розпочинаються ще одні масштабні військові навчання

Укрінформ
У вівторок у Литві розпочинаються масштабні навчання з передислокації німецького Бундесверу Grand Quadriga "Велика квадрига 2024".

Про це передає Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

У ході навчань понад 3 тисячі німецьких військових та 200 одиниць військової техніки, у тому числі танки Leopard, БМП Puma та Boxer перебазуються на полігон ім. Сільвестраса Жукаускаса у Пабраді, а також полігон ім. Казиса Вевярскіса у Казлу-Руді.

Ці навчання зосереджені на передислокації двох дивізій із Центрально-європейського регіону до Східного. Підрозділи литовської армії разом із німецькими частинами братимуть участь у тренуваннях з планування та проведення операцій, а також надавання підтримку від країни перебування.

Навчання "Grand Quadriga" триватимуть до кінця травня.

Читайте також: США і Філіппіни розпочали військові навчання поблизу Тайваню

Водночас у Литві проходять навчання "Удар меча", що організуються збройними силами США; литовсько-польські польові тактичні навчання Brave Griffin 24/II ("Хоробрий грифон 24/II"), а також одне з найбільших національних навчань "Гроза Перкунаса".

Як повідомляв Укрінформ, з 8 квітня до Вільнюсу почали прибувати перші групи бійців німецької бригади. Перед тим Берлін зобов'язався розмістити у Литві військовий підрозділ розміром з бригаду, про що йшлося в комюніке, підписаному канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Литви Гітанасом Науседою.

Фото: LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-