У Нью-Йорку розпочався суд присяжних над Трампом у справі про підкуп порнозірки

У Нью-Йорку розпочався суд присяжних над Трампом у справі про підкуп порнозірки

Укрінформ
У понеділок у Нью-Йорку на Мангеттені офіційно розпочався судовий кримінальний процес за участю 12 присяжних над експрезидентом Дональдом Трампом у справі про фінансові махінації при підкупі порнозірки за мовчання у 2016 році.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, прокурори й адвокати виступили зі вступними заявами, а також розпочав давати показання перший свідок - колишній видавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер.

Прокурори повідомили присяжним, що виплата грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс була частиною більш масштабної змови з метою вплинути на президентські вибори 2016 року шляхом приховування інформації про негідне поводження Трампа.

Адвокати експрезидента у відповідь заявили, що їхній клієнт невинний і не причетний до створення документів, у фальсифікації яких його звинувачують. Вони також додали, що «немає нічого поганого у спробі вплинути на вибори».

Трамп як обвинувачений також був присутній на засіданні.

«Обвинувачений Дональд Трамп організував злочинну схему з метою фальсифікації результатів президентських виборів 2016 року. Потім він приховував цю злочинну змову, публікуючи брехню знову і знову у своїх ділових документах у Нью-Йорку», - заявив прокурор Метью Коланджело. 

Читайте також: У Трампа на судові витрати залишилося $6,8 мільйона - Bloomberg

Він розповів присяжним про зусилля Трампа, спрямовані на те, щоб під час виборів 2016 року не спливала інформація, яка ганьбить його в очах виборців.

Він назвав колишнього видавця таблоїду ключовим гравцем у схемі Трампа, спрямованої на те, щоб контролювати громадську думку про нього напередодні виборів.

Видання публікувало позитивні історії про Трампа, критичні статті про його політичних опонентів і приховувала негативну інформацію, яка моглв завдати шкоди кампанії.

Свідок лише почав давати показання і продовжить їх у вівторок.

Суддя Хуан Мерчан також має провести слухання через порушення Трампом постанови суду про заборону на обговорення свідків. Окружна прокуратура попросила оштрафувати експрезидента на $1000 за кожен sз відповідних постів експрезидента в соцмережах. На додаток до штрафів, прокурори хочуть, аби суддя нагадав Трампу, що він може бути ув'язнений, якщо продовжить порушувати наказ судді.

Читайте також: У США почався суд над Трампом у справі про підкуп порнозірки

Як повідомляв Укрінформ, Трамп - перший в історії президент США, якому були пред'явлені кримінальні обвинувачення. Справа стосується таємних грошових виплат порнозірці Стормі Деніелс за її мовчання під час виборчої кампанії 2016 року. Підкуп порнозірки у сумі $130 тисяч був здійснений із коштів виборчої кампанії - без зазначення цього у податкових документах - через колишнього адвоката Майкла Коена.

Компанія Трампа компенсувала Коену цю суму, позначивши її як судові витрати, та не розкрила їх у звітах про витрати на виборчу кампанію, що стало приводом для обвинувачень.

Фото: Pool 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-