Ердоган прийняв у Стамбулі ватажка ХАМАСу

Ердоган прийняв у Стамбулі ватажка ХАМАСу

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів зустріч у Стамбулі з політичним керівником угруповання ХАМАС Ісмаїлом Ханією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та політичний керівник ХАМАСу Ісмаїл Ханія завершили свою зустріч у Стамбулі сьогодні після більш ніж двох з половиною годин переговорів", – йдеться у повідомленні.

Як свідчать фотографії, оприлюднені офісом президента Туреччини, Ханія був прийнятий у палаці "Долмабахче" разом зі своєю делегацією, до складу якої входив ключовий член палестинського бойового угруповання Халед Машаль.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Читайте також: Туреччина експортує продукцію ОПК у 185 країн - Ердоган

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Варто зазначити, що 14 квітня посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський закликав Київ визнати терористичними організаціями ХАМАС, "Хезболлу" та Корпус вартових Ісламської революції (КВІР), зазначивши, що в України та Ізраїлю один спільний ворог – Іран.

Фото: Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-