Президент Палестини заявив про перегляд відносин зі Штатами після ветування резолюції ООН

Президент Палестини заявив про перегляд відносин зі Штатами після ветування резолюції ООН

Укрінформ
Палестина перегляне двосторонні відносини зі США після того, як Вашингтон наклав вето на пропозицію зробити Палестину повноправним членом ООН.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Махмуд Аббас, повідомляє Sky News.

Вето США фактично заблокувало визнання Палестини як держави в складі ООН. Речник Державного департаменту США назвав цю пропозицію "передчасною".

"Зокрема, є розв'язані питання щодо того, чи може заявник відповідати критеріям, щоб вважатися державою", - додав він.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що спроби прийняти палестинську державу в ООН є кроком, спрямованим на "виправлення тривалої несправедливості".

Читайте також: Аббас у Туреччині закликав світ визнати Палестину та надати їй постійне місце в ООН

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН не підтримала ідею приєднання Палестини до ООН на правах повноправного члена. «За» проголосували 12 членів Радбезу з п’ятнадцяти (Франція, Китай, Росія, Еквадор, Гаяна, Мозамбік, Сьєрра-Леоне, Алжир, Мальта, Словенія, Японія, Південна Корея), утрималися двоє – Велика Британія та Швейцарія, «проти» висловилися Сполучені Штати, які наклали вето на проєкт.

Палестина 2 квітня подала запит до Генерального секретаря з проханням ще раз розглянути подану в 2011 році заявку на вступ до ООН. Тоді Рада безпеки розглянула це прохання, але також відхилила його. Нині Палестина має статус постійного спостерігача при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-