Єврорада закликала Іран та Ізраїль утриматись від дій, які призведуть до ескалації

Єврорада закликала Іран та Ізраїль утриматись від дій, які призведуть до ескалації

Резолюція
Укрінформ
Європейська рада засуджує атаку Ірану на Ізраїль, підтверджує солідарність із народом Ізраїлю та закликає сторони утримуватися від будь-яких дій, що можуть посилити напругу в регіоні.

Про це йдеться у резолюції Європейської ради за результатами зустрічі в Брюсселі та стратегічного обговорення відносин ЄС-Туреччина, повідомляє Укрінформ. 

“Європейська рада рішуче й однозначно засуджує напад Ірану на Ізраїль і підтверджує свою повну солідарність із народом Ізраїлю та відданість безпеці Ізраїлю та регіональній стабільності. Європейська рада закликає Іран та його прибічників припинити всі напади та закликає всі сторони проявляти максимальну стриманість і утримуватися від будь-яких дій, що можуть посилити напругу в регіоні”, - підкреслюється в документі.

Вказується, що ЄС застосує подальші обмежувальні заходи проти Ірану, та залишається повністю відданим сприянню деескалації та безпеці в регіоні.

Читайте також: Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану може втягнути весь регіон у війну - МЗС Йорданії

Окрім того, щодо Гази в документі вказується, що ЄС відданий співпраці з партнерами, щоб негайно припинити кризу в Газі та виконати резолюцію 2728 Ради безпеки ООН, зокрема шляхом досягнення негайного припинення вогню та безумовного звільнення всіх заручників, а також забезпечення повного, швидкого, безпечного та безперешкодного доступу до гуманітарної допомоги для палестинців, які її потребують.

“Європейський Союз залишається твердо відданим міцному та стійкому миру на основі рішення про дві держави”, - зазначається в резолюції.

Також наголошується, що ЄС готовий працювати з усіма партнерами, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості в регіоні, зокрема в Лівані.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів країн Євросоюзу, які проводять у Брюсселі дводенну зустріч в форматі Європейської ради, закликали Раду ЄС та країни-члени терміново забезпечити Україну засобами протиповітряної оборони та ракетами, яких Україна потребує для захисту від повітряних атак Росії. 

Фото: @tomsamuelsson/Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-