М'янма помилувала понад 3 000 ув'язнених на традиційний Новий рік

М'янма помилувала понад 3 000 ув'язнених на традиційний Новий рік

Укрінформ
У середу хунта М'янми оголосила про помилування понад 3300 ув'язнених з нагоди святкування традиційного м'янманського Нового року.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Державний телеканал MRTV повідомив, що голова правлячої військової ради, старший генерал Мін Аун Хлаінг загалом помилував 3303 ув'язнених та 36 ув'язнених іноземців, у тому числі 13 громадян Індонезії та 15 громадян Шрі-Ланки, які будуть депортовані з М'янми.

«Амністія покликана відзначити традиційний для М'янми Новий рік, принести … сподівання на позитивні відносини з відповідними країнами, а також вирішити гуманітарні проблеми», - йдеться в повідомленні Державної адміністративної ради М'янми.

Читайте також: Канада вимагає від Росії повернути свободу Кара-Мурзі

Окремим указом про помилування Рада скоротила терміни ув'язнення на 1/6 для деяких ув'язнених, які перебувають у в'язницях по всій країні, за винятком тих, хто був засуджений за тяжкі злочини.

Амністія ув'язнених у М'янмі є традиційною практикою на честь святкування Нового року.

Як зазначає AL Jazeera, ув'язнену колишню лідерку М'янми і лауреатку Нобелівської премії 78-річну Аун Сан Су Чжи і президента її поваленого уряду Він Мьінт перевели із в'язниці на тлі сильної спеки, зокрема Су Чжи відправили під домашній арешт у зв'язку зі станом здоров'я, повідомила хунта.

Асоціація допомоги політичним в'язням (AAPP), яка стежить за репресіями після перевороту у М’янмі, повідомила в своєму останньому звіті від 12 квітня, що понад 20 350 людей перебувають під вартою за протистояння військовим.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжи й захопили владу, проте зіткнулися з жорстким опором у значних частинах країни, де за активної підтримки місцевого населення розгорнувся широкий партизанський фронт. У боях із групами опору військові М’янми широко використовують авіацію і важке озброєння, через що, за різними даними, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-