Бельгія підтримує введення санкцій проти Іранської революційної гвардії

Бельгія підтримує введення санкцій проти Іранської революційної гвардії

Укрінформ
Бельгія підтримує введення санкцій проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) у зв’язку з атаками проти Ізраїлю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо перед початком дводенного спеціального засідання Європейської ради в середу у Брюсселі.

"Очевидно, ми також будемо говорити про ситуацію на Близькому Сході і про атаки Ірану. Ми однозначно засуджуємо ці напади. Те, що відбулося, є неприйнятним. Ми також розглядаємо питання санкцій. Моя позиція полягає в тому, що Іранська революційна гвардія повинна бути внесена до списку санкцій", - сказав він.

Читайте також: Президентка ЄК закликає посилити підтримку України після атаки Ірану на Ізраїль

За словами Де Кроо, він хотів би під час зустрічі почути, яку позицію з цього приводу займають інші країни-члени ЄС. Він додав, що внесення КВІР до списку санкцій "було б дуже важливим сигналом, який ми могли б подати".

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністри закордонних справ країн ЄС досягли політичної згоди щодо розширення режиму санкцій проти Ірану, що пов'язаний із виробництвом бойових БПЛА та ракет та вже був застосований проти Ірану за поставки дронів у Росію для атак проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-