Чехія викликала посла Ірану після атаки на Ізраїль

Чехія викликала посла Ірану після атаки на Ізраїль

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив у понеділок, що викликає посла Ірану в країні після нападу на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це очільник зовнішньополітичного відомства ЧР написав у соцмережі Х.

«Я вирішив сьогодні викликати іранського посла. Чеська дипломатія дала зрозуміти Ірану, що він перейшов усі межі, напавши на Ізраїль», – написав Ліпавський.

Глава МЗС ЧР додав, що іранський режим ставить під загрозу безпекову ситуацію в регіоні, роблячи це «з мовчазної згоди його російських друзів».

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО. Окрім пусків з Ірану, ракети і безпілотники запускалися також з території Лівану, Іраку та Ємену.

Читайте також: Удар Ірану по Ізраїлю: Боррель на завтра скликає надзвичайне засідання Ради ЄС

У понеділок Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна допомагала Ізраїлю відбити масовану атаку іранських безпілотників та ракет на Ізраїль минулими вихідними з території Йорданії. 

Також за інформацією The Washington Post, Збройні сили США в суботу знищили частину іранських ударних безпілотників під час розширеної атаки на Ізраїль.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-